غير مصنف

Mosaik Lansering

Allt började för länge sedan och det var mängd idéer som blinkade då och då vid behov tills några nyanlända från mellanöstern och nordafrika bestämde sig att sätta idén i verkligheten och sätta i gång en verksamhet till välgörande av allmänheten

Riksförbundet mosaik som riktas mot arabisktalande individer i Sverige är ett riksförbund som består av åtta lokala föreningar vid etableraingen och har ett professionellt nätverk till ingenjörer samt ett akademiskt nätverk till stöd av studenter.

I oktober 2019 etablerades riksförbundet och introducerades officiellt  i juli 2020 

Mosaik riksförbundet består av mängd ingenjörer, läkare, journalister, ekonomer, lärare och administratörer som visat en kraftig förmåga av flexibilitet och anpassning. Dessutom har de breda kunskaper i olika områden såsom arbetsmarknaden, anställning, integration, plus de akademiska kunskaper som ska vara till hjälp till förbundets medlemmar.

Riksförbundet Mosaik syftar för att förstärka representationen och närvarandet av arabisktalande samhälle i Sverige, etablera rättigheter och friheter i de politiska, civila, ekonomiska, sociala och kulturella områden under rättsstaten lager och reglar.

Vi jobbar på att fördjupa dialogen kring identitetsbegrepp, öka allmänna friheters utrymme, förbereda förstärkt miljö för arabiskt civila samhället för att nå effektivt , produktivt och demokratiskt civilt deltagande för en effektiv roll i allmänna policies , och för att öppna dörrar  och reagera mot andra kulturer med bibehållandet av vår egen kultur och tradition. 

Dessutom har vi en vilja att stödja och förstärka närvaron av kvinnorna med utländsk bakgrund, ungdomar och sociala rörelser i Sverige för att etablera civila allianser och partnerskap. Alla organisationer och individer är välkomna oavsett politiska , religiösa och sociala tillhörigheter. 

Medlemskap i Mosaik är tillgänglig till alla och det beviljas på kompetens och utmärkande grunder med hänsyn till diversitet och jämlikhet principer för att medverka i en positiv förebild presentation av arabisktalande samhälle. 

Vi bryr oss om etableringen av sociala rättvisan, jämlikhet och jämställdhet. Vi tar avstånd från all rasism , extremism och våld samt motverkar hat och splittrande tal. Alla är välkomna till att vara en medlem i mosaik.  Riksförbundet mosaik tillhör ingen politiska eller religiösa partier.

Riksförbundet Mosaik är ingen individuell egendom och hör inte heller till en viss grupp utan en plattform till alla som önskar  förverkliga en effektiv och positiv integration. Vi ser att riksförbundet mosaik  kan vara en av de möjliga lösningar till problemet som vi lider av här i Sverige, som företrädandets- och identitets- problem.  

Mosaik stödjer och uppmuntrar utmärkande, hedrar de kreativa och inspirerade personer i områden av kultur, undervisning, vetenskap miljö, samhälle, ekonomi och välgörande verksamheter.

Med vänliga hälsningar

Mosaik


زر الذهاب إلى الأعلى